Megkezdte működését a Hungrail Vasútakadémia

Kék hírek, 2017.03.10

Megkezdte működését a Hungrail Vasútakadémia, amely a vasúti alágazat versenyképességének növelését és magas színvonalú szakemberképzését támogatja - közölte a vasutas szakmai szervezet pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Vasútakadémia számos területen kínál együttműködési lehetőséget a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület tagvállalatainak, a vasúti alágazatban tevékenykedő szereplőknek.

A Vasútakadémia konferenciákat, szemináriumokat, tréningeket szervez, tanfolyamokat indít tanúsított képzési helyekkel közösen, továbbá a pályaválasztás előtt állóknak közösségi programokon mutatja meg a vasútüzemet.

A közleményben Dávid Ilona, a Hungrail elnöke kiemelte, hogy a vasúti alágazat utánpótlás problémákkal küzd, ennek egyik oka a szakmunkásképzés korábbi átalakítása, egyes vasutas szakközépiskolák megszűnése, a másik pedig, hogy a jelentkezőknek szigorú alkalmassági és szakmai követelményeknek kell megfelelniük.

A Hungrail Vasútakadémia első programját 2017. március 8-án tartotta, ahol áttekintették a vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről szóló NFM (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) rendeletet, és kicserélték a tapasztalatokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!