Megnyílt az 52. Párizsi Légi Szalon

Kék hírek, 2017.06.19

Megnyílt az 52. Párizsi Légi Szalon hétfőn a Le Bourget repülőtéren, a rendezvény várhatóan az idén is a két legnagyobb gyártó, az Airbus és a Boeing rivalizálásáról szól, mindkét cég nagy géprendeléseket jelenthet be.

Az AFP közlése szerint a szalont Emanuel Macron nyitotta meg, aki az európai légiipar támogatását bizonyítva egy Airbus A400M katonai szállítógéppel érkezett a rendezvényre.

A két nagy gyártó kiállítja és bemutató repülést is tart legújabb típusaival, Toulouse a keskenytörzsű A321neót, illetve a széles törzsű A350-es legnagyobb, 1000-es verzióját mutatja be a közönségnek, míg az amerikai versenytárs a 737-es MAX 9-es verzióját, valamint a 787 Dreamliner 10-es variánsát repülte át Párizsba egy bemutató erejéig.

Szakértők a korábbi évekhez képest kevesebb megrendelés bejelentésére számítanak az előző évekhez képest, mivel az idén az első öt hónapban az értékesítési számok elmaradtak a korábban tapasztaltaktól.

John Leahy, az Airbus kereskedelmi vezetője is arra figyelmeztetett, hogy 2017 az egész iparág számára "lassú" lesz, az eladások nem érik majd el az előző évi szintet. A gyártóknak ugyanakkor nincs félnivalójuk, mert a globális utasforgalom-bővülés miatt a megrendelések folyamatosak lesznek, és tovább nőhet a rendelésállomány, amely már így is 8-10 évre ad munkát az Airbusnak és a Boeingnek.

A legutóbbi, két évvel ezelőtti légi szalonon rekordösszegű, 130 milliárd dollár értékű megrendelést jelentettek be Párizsban.

A szervezők mintegy 350 ezer látogatót várnak az egyhetes rendezvényre, amelyre 2370 kiállító regisztrált.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!