Megsemmisítenek vagy visszahívnak több veszélyes tűzijátékot

Kék hírek, 2018.02.02

Megsemmisítenek vagy visszahívnak a piacról több veszélyes pirotechnikai eszközt, amely használat közben elmozdulhat vagy égési sérüléseket okozhat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján pénteken.

Mint írták, az illetékes hatóság megsemmisíti a Paketa márkájú, Bpata nevű, P2950 típusszámú kínai tűzijátékot, mert nem stabil, ezért a lövés iránya változhat, és a visszahulló alkatrészek égési sérüléseket okozhatnak. Ugyancsak megsemmisítik a Secret gift nevű, CF1601 típusú, szintén Kínából származó tűzijátékot, amelynél túl rövid túl rövid idő telik el a gyújtás és az elindulás között, ezért égési sérüléseket okozhat használójának.

Visszahívják a piacról a Panda Feuerwerk márkájú, Panic nevű, GP3062 típusszámú tűzijátékot, mert a nem megfelelő működés miatt akkumulátora instabillá válik, ezáltal a lövés iránya változik. Égési sérüléseket és halláskárosodást is okozhat.

Egyik termék sem felel meg a pirotechnikai irányelvben foglaltaknak és az európai szabványnak - közölték.

A termékek megtekinthetők a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/igazgatasrendeszet/veszelyes-pirotechnikai-termekek weboldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!