Napi járat indított Budapest és Kijev között az ukrán nemzeti légitársaság

Kék hírek, 2017.06.16

Napi járatot indított Budapest és Kijev között az Ukraine International Airlines, az ukrán nemzeti légitársaság első járata csaknem 150 utassal szállt le csütörtök este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

Ismertették, hogy a csütörtöktől naponta közlekedő, 183 személyes Boeing 737-800-as gépek minden nap 15.20-kor indulnak vissza Budapestről és 1 óra 45 perces repülés után landolnak a kijevi Boriszpil repülőtéren.

Jurij Mirosnyikov, a légitársaság elnöke az esemény alkalmából elmondta: 5 év szünetet és teljes átalakulást követően térnek vissza Budapestre, új járatuk az üzleti utazók és a turisták igényeit egyaránt kiszolgálja - írták.

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete nagykövete szerencsés egybeesésnek nevezte, hogy országa és az Európai Unió közötti vízumkényszer eltörlése után alig egy héttel indulhatott el az új járat, amely a gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul .

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fontos előrelépésnek nevezte az új járatok elindítását, mivel így mostantól mindkét kijevi repülőtér elérhető lesz Budapestről, egyúttal átszállási lehetőség is nyílik fontos ázsiai úti célok - többek között Teherán, Jereván, Bangkok, Amman vagy Almati - felé.

A közlemény szerint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ vezetője fölhívta a figyelmet a magyar főváros rendezvényeire - különösen az idei nyár szabadtéri kulturális és sporteseményeire -, amelyekkel az új járatoknak köszönhetően még több ukrán turista ismerkedhet meg - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!