Napokon belül elhagyhatja a kórházat a lengyel miniszterelnök

Kék hírek, 2017.02.12

Napokon belül elhagyhatja a kórházat a pénteken autóbalesetben megsérült Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.

A varsói katonai kórházban ápolt Beata Szydlo minderről a lengyel közszolgálati televízió vasárnap esti híradójában elhangzott élő telefoninterjúban beszélt.

"Ha rajtam múlna, már ma elhagyhatnám a kórházat" - jelentette ki, hozzáfűzve: hazaengedéséről majd az orvosok döntenek néhány napon belül.

A lengyel kormányfő elmondta: jól érzi magát, a baleset "szerencsére nem vészes sérülésekkel végződött", a legkellemetlenebb panaszokat éppen a jól működő biztonsági öv okozta. "Komolyabb sérüléseket sajnos a kormányőrség tisztje szenvedett" - tette hozzá, utalva a vele egy kocsiban utazó őrre, aki műtéten esett át és hosszabb kórházi kezelésre szorul.

Beata Szydlo megköszönte az orvosok munkáját, valamint a sok, külföldről is érkező támogató üzenetet. Elmondta: vasárnap Angela Merkel német kancellárral beszélt telefonon, levelet írt neki Theresa May brit kormányfő.

Az 53 éves Beata Szydlo péntek este szenvedett autóbalesetet, amikor Oswiecimhez közeli lakhelyére tartott. A kormányfőt szállító autó sofőrje egy személyautó előzése közben irányváltásra kényszerült, és járműve egy útszéli fának ütközött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!