Négyszeres trafikrabló ellen emeltek vádat

Kék hírek, 2017.06.08

Fél éven belül négy budapesti dohányboltot rabolt ki fegyverrel egy férfi, aki ellen vádat emeltek - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a 32 éves férfi 2016 márciusa és szeptembere között három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki valódi fegyvernek látszó riasztópisztolyával. A férfi mindig eltakarta az arcát, a fejére kapucnit, a kezére kesztyűt húzott. A vádlott a dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és a kasszában lévő pénz átadását követelte tőlük. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta.

A vádlott mintegy 860 ezer forintot szerzett így.

A trafikrablások mellett a férfi augusztusban egy XXI. kerületi postahivatalból is megkísérelt fegyverrel pénzt szerezni. Kora délután megjelent a postánál, és még az üzlet előtt eltakarta az arcát egy sállal, a fejére pedig sapkát húzott, ami a posta egyik alkalmazottjának gyanús lett. A nő ezért egy munkatársával az ajtóhoz szaladt, hogy azt bezárja, amikor azonban ezt a vádlott meglátta, ő is az ajtóhoz futott, elővette a pisztolyát és az ajtórésbe tette. Az üzlet dolgozóinak sikerült megakadályozniuk, hogy a vádlott bejusson, így a férfi végül elmenekült a helyszínről.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat. Ebben az esetben - a visszaeső elkövetőre és a halmazatra tekintettel - az ezek miatt kiszabható szabadságvesztés felső határa a 20 évet is meghaladhatja - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!