Nem nyomoz az ügyészség a szegedi parkolóbérletek ügyében

Kék hírek, 2017.08.23

A Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat eljárást a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében - tájékoztatta Kovács Katalin szóvivő szerdán az MTI-t.

A szóvivő közölte: az ügyben sem hivatalból, sem más hatóság megkeresésére nem indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészég, sem a szegedi regionális osztálya. Hozzátette: az ügy áttétellel sem került a főügyészségre.

Szabó Bálint, Likvid Kontroll Kft. vezetője korábban, szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben. Botka László (MSZP) polgármester a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott - mondta. A polgármester maga döntött arról, hogy kik tartozzanak abba a körbe, akik bárhol és bármikor ingyen parkolhatnak Szegeden - állította. Hozzátette: ezek között volt a városi rendőrkapitány és a megyei rendőr-főkapitány személyes használatú autója is.

Egy makói sajtótájékoztatóján Szabó Bálint azt is mondta, hogy mivel az ügyben rendőri vezetők is érintettek, az eljárást az NNI átadta a nyomozó ügyészségnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!