Nepáli embercsempész ellen emeltek vádat Nagykanizsán

Kék hírek, 2017.11.13

Horvátországból taxival akarta Magyarországon át Németországba csempészni unokahúgát egy nepáli férfi, ezért embercsempészés miatt vádat emeltek ellene- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: a Németországban élő nepáli állampolgár augusztusban repülőgéppel érkezett Budapestre, ahol taxit bérelt, amellyel a horvátországi Dubrovnikba utazott. Németországból magával vitte munkahelyi főnöknője nepáli magánútlevelét és németországi tartózkodási engedélyét, amely minden schengeni országra érvényes.

A férfi a Cipruson dolgozó, szintén nepáli állampolgárságú unokahúgának akart azzal segíteni, hogy a más nevére szóló papírokkal Németországba viszi.

A nővel Dubrovnikból együtt indultak vissza a magyar taxival Budapestre, de a letenyei határátkelőn ellenőrzéskor kiderült, hogy a nő nem a saját okmányaival próbált belépni Magyarországra.

A nepáli férfi ellen embercsempészés, valamint kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!