Netanjahu-látogatás - BKK: nem áll meg a 2-es metró a Kossuth téren

Kék hírek, 2017.07.18

Megnyitották a forgalom elől a Belváros egy részét, azonban több közösségi közlekedési járat útvonala is módosul Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatása miatt. A 2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos téren - írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a hivatalos Facebook-oldalán kedd délelőtt.

A korábbi zárással ellentétben megnyitották a Bajcsy-Zsilinszky út-Kiskörút útvonalat a Nyugati tér és az Astoria között, valamint a József Attila utcát, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. A Markó utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Kálmán Imre utca-Kozma Ferenc utca-Vértanuk tere-Garibaldi utca-Pesti alsó rakpart által határolt terület továbbra is le van zárva.

Szintén változás a korábbiakhoz képest, hogy a 70-es, 78-as, a 72-es és a 73-as trolibusz újra az eredeti útvonalon jár, és a 100E autóbusz ismét az eredeti, a 9-es autóbusz újra a teljes vonalon közlekedik.

Az M2-es metró a Kossuth Lajos téren megállás nélkül áthalad.

A 2-es villamos rövidített útvonalon a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között közlekedik.

A 16-os autóbusz ideiglenesen nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér metróállomásról a gyakrabban induló 16A autóbusszal lehet a Budai Várba eljutni.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz megosztott útvonalon a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar, valamint a Boráros tér és az Astoria között közlekedik.

A 105-ös autóbusz a Margit hídon át módosított útvonalon közlekedik, a Királyhágó utca és az Oktogon közötti megállókat nem érinti. Az Oktogonon lévő megállót áthelyezték - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!