ORFK: a rendőrök a NAV-eljárás biztosítási feladatait látják el a szcientológusok központjánál

Kék hírek, 2018.02.15

A Készenléti Rendőrség járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a NAV által folytatott eljárás biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál - közölte a rendőrség az MTI megkeresésére csütörtök délután.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a rendőrök csütörtök reggel ismét kimentek a szcientológiai egyház XIII. kerületi, Váci úti székházához.

A Híradó.hu január 2-án a földhivatali bejegyzésre hivatkozva számolt be arról, hogy a NAV zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát.

A portál emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai tavaly októberben tartottak házkutatást a szcientológusok Váci úti központjában, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az "egyház" tagjai voltak, vagy más módon kapcsolatba kerültek a hivatalos egyházként el nem ismert "szektariánus csoportosulással". Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!