Öt kilométeres torlódás az M1-es autópályán

Kék hírek, 2017.08.23

Öt kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél szerda délután - tudta meg az MTI a Magyar Közút M1-bicskei mérnökségének diszpécserétől.

Turán Péter elmondta, az autópályán tengelysúlymérő-állomást telepítenek, ezért csak egy sáv járható. Emiatt mintegy öt kilométeres torlódás alakult ki.

Hozzátette: a munkálatok szerdán 18 óráig, csütörtökön pedig reggel 7-től várhatóan szintén 18 óráig tartanak. Ebben az időszakban jelentős torlódások várhatók. Azt javasolta, hogy aki teheti, a Tata-Környe csomópontnál hajtson le az autópályáról, és a 61-es kilométernél térjen vissza a Tatabánya centrum csomópontnál.

A nemzeti tengelysúlymérő rendszer kivitelezési munkálatai várhatóan e hét végére fejeződnek be minden frekventált helyen - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt a múlt héten. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium beruházásában országosan 89 helyszínen kerül az aszfalt alá automatikus tengelysúlymérő szenzor az útdíjköteles szakaszokon a túlsúlyos járművek kiszűrésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!