Pénzmosással vádolnak egy külföldi férfit

Kék hírek, 2017.05.22

Pénzmosás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ghánai férfival szemben, aki bűncselekményből származó pénz felvételéhez nyitott bankszámlát Budapesten - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a 30 éves ghánai férfi 2015 szeptemberében egy barátja kérésére bankszámlát nyitott egy budapesti bankfiókban. Azzal, hogy a számlára nem sokkal később érkező pénz bűncselekményből származik, a férfi is tisztában volt.

A bankszámlanyitás után egy ismeretlen bűntárs olyan hamis elektronikus levelet küldött egy németországi székhelyű cégnek egy azzal üzleti kapcsolatban álló másik gazdasági társaság nevében, amely szerint ez utóbbi társaság a részére történő átutalásokat a továbbiakban egy új bankszámlára - a vádlott által Budapesten nyitott bankszámlára - kéri teljesíteni.

A hamis értesítésben foglaltaknak megfelelően a német cég megtévesztett képviselője még szeptemberben több mint 16 millió forintnak megfelelő összegű eurót utalt át a vádlott bankszámlájára. A pénz nagy részét a férfi másnap, több részletben, különböző bankfiókokban felvette, majd átadta a barátjának.

A vádlott a számlanyitásért és a pénzfelvételért mintegy 160 ezer forintnak megfelelő összegű eurót kapott.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő külföldi férfit a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, amelynek büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!