Részben elismerte bűnösségét az orosz újságírónő támadója

Kék hírek, 2017.10.24

Részben elismerte bűnösségét kedden egy moszkvai bíróságon Borisz Gric orosz-izraeli állampolgár, aki egy nappal korábban az Eho Moszkvi rádió szerkesztőségében megkéselte Tatyjana Felgengauer műsorvezetőt.

A férfi ellen emberölési kísérlet miatt vádat emeltek, a törvényszék elrendelte letartóztatását. Gric elismerte, hogy megsebesítette Felgengauert, de tagadta, hogy meg akarta volna ölni.

Az ügyben folytatott vizsgálatot Alekszandr Basztrikin, a súlyos bűnügyeket vizsgáló Nyomozó Bizottság (SZK) igazgatója személyes ellenőrzése alá vonta. A hatóság előírta Gric elmeorvosi vizsgálatát, egyebek között azért, mert a férfi blogbejegyzéseiben azt állította, hogy Felgengauer telepatikus úton szexuálisan zaklatta őt, és a rádiós képes volt befolyásolni a légzését és a szívverését.

Gric magáról is az mondta, hogy telepatikus képességekkel rendelkezik. Moszkvában egyébként egy ismert médiummal és parapszichológussal, Mihail Perepelcinnel "gyógyíttatta" magát.

A torkon szúrt újságírónőt megműtötték, állapotát súlyosnak, de stabilnak minősítették. A Rosszija 24 hírcsatorna úgy értesült, hogy Felgengauer légútja és hangszálai nem sérültek meg. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, kedden kijelentette, hogy a támadást egy őrült követte el, és nem kell a bűnügy mögött más hátteret keresni.

A Rosszijszkaja Gazeta című lap izraeli beszámolója szerint a 48 éves férfi Moszkvában pedagógusi végzettséget szerzett, majd miután 1991-ben kivándorolt, Jeruzsálemben fizikából ledoktorált. Az izraeli felsőoktatási intézményekben ugyanakkor nem sikerült tartósan állandó állást szereznie, tudományos projektjeire pedig nem kapott támogatást. A férfi fizika és matematika korrepetálásból tartotta fenn magát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!