Sukoró-ügy - Jövő hétre halasztotta a határozathirdetést a Kúria

Kék hírek, 2017.06.01

Jövő hétre halasztotta a határozathirdetés a sukorói telekcsere ügyében hűtlen kezelés kísérletével megvádolt Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, a cég egykori értékesítési igazgatója ügyében csütörtökön a Kúria.

Az állam képviseletében eljáró MNV Zrt. 2008 nyarán kötött egy Sukoróra tervezett kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződést egy külföldi befektetői csoport képviselőjével, Joav Blum izraeli-magyar üzletemberrel.

Az ügyben 2009-ben a Központi Nyomozó Főügyészségen indult eljárás. 2015 szeptemberében a Szolnoki Törvényszék hűtlen kezelés kísérlete miatt 4 év börtönre ítélte tettesként Tátrai Miklóst, 3 és fél évre a hűtlen kezelés bűnsegédi alakzata, illetve magánokirat-hamisítás miatt Császy Zsoltot. Az ügy többi vádlottja közül kettőt felmentett, egyet pénzbüntetésre ítélt első fokon, nem jogerősen a törvényszék.

A fellebbezések folytán Szegedi Ítélőtáblára került ügyben másodfokon immár jogerősen felmentették Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és egy értékbecslőt, egy ügyvéd esetében pedig enyhítették az első fokon kiszabott pénzbüntetést, ezzel számukra véget ért az eljárás. Ugyanakkor a Tátrai Miklós és Császy Zsolt ügyében hozott másodfokú felmentő ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, így esetükben nem emelkedhetett jogerőre a tábla döntése.

A Kúria várhatóan június 8-án hirdeti ki a harmadfokú határozatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!