Szombaton a mobilfizetési rendszer, vasárnap az e-matrica és az e-útdíj értékesítése szünetel

Kék hírek, 2017.05.12

Hálózati karbantartás miatt május 13-án szombaton 22.00 - 23.30 óra között a nemzeti mobilfizetési rendszerben nem lehet vásárlásokat indítani, illetve vasárnap hajnali 1 és 3 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése - közölt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint a karbantartás időtartama alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek váltására, utóbbi esetében az egyenlegfeltöltés is szünetel.

A karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, de nekik is rendelkezniük kell a megfelelő egyenleggel a megjelölt időszakra.

Kiemelték: a HU-GO regisztrációval rendelkezők számára fontos információ, hogy a beavatkozás alatt a bírságriasztási, az érvénytelen fedélzeti eszköz értesítési és az alacsony egyenleg értesítési kényelmi funkciók szintén nem lesznek elérhetők.

A szolgáltató javasolja, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben vegyék meg a karbantartás előtt az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a www.hu-go.hu weboldalon, a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül SMS-ben, weben vagy applikációval - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!