Telefonboltnak álcázott házipatika és zugtrafik működött egy budapesti piacon

Kék hírek, 2017.05.12

Mintegy hetvenmillió forint értékű egészségügyi terméket és ötmillió forint értékű illegális dohányterméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az egyik budapesti piacon, telefonboltnak álcázott zugtrafikokban.

Leopold Róbert, a NAV vám- és jövedéki szóvivője pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert.

Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök. Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok zárt raktárát is, amely szintén tele volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

A NAV lefoglalta a mintegy hetvenezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg kétezer csomag illegális dohányterméket, a vállalkozók pedig a büntetőfeljelentés mellett ötmillió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!