Teréz körúti robbantás - Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a gyanúsított

Kék hírek, 2017.07.21

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Teréz körúti robbantás - Meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását Közleményük szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki nem nyilvános ülésen újabb három hónappal hosszabbította meg annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. szeptember 24-én egy budapesti belvárosi járdaszakaszon robbantást követett el, amelynek következtében az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a kényszerintézkedést a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta. A gyanúsított védője az előzetes letartóztatás megszüntetését és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte. A bíróság viszont erre nem látott lehetőséget, mert úgy vélik: "annak ellenére, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában beismerő vallomást tett, ugyanakkor őszinte megbánást nem tanúsít, magatartása együttműködőnek nem tekinthető, az eljárással kapcsolatosan az érdektelenségét hangoztatja". Emiatt a gyanúsítottól önkéntes jogkövetés a házi őrizet elrendelése esetén nem várható - idézte a törvényszéki közlemény a végzést.

Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb október 21-ig tart - írta a törvényszék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!