Tőzsdei befektetés ígéretével csalt ki pénzt egy magyar-osztrák páros

Kék hírek, 2017.11.27

Vádat emeltek egy magyar férfi ellen, aki osztrák állampolgárságú bűntársával szén-dioxid-kvóták tőzsdei kereskedelmének ígéretével több mint százmillió forintot csalt ki ügyfeleitől - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

Zsíros Zsolt főügyész elmondta, az ügyészség a magyar férfit 98 rendbeli csalással vádolja, mert a cége úgy gyűjtött befektetéseket, hogy valódi tevékenységet nem végzett, és sem a tőkét, sem a hozamot nem fizette vissza.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának lényege szerint a két férfi 2013-ban közös céget alapított Bécsben. Előadások és ügynökök révén szereztek magyar ügyfeleket, akiknek azt állították, hogy a cég szén-dioxid-kvótákat fog vásárolni az összegyűjtött pénzből, amelyekkel majd a tőzsdén fog kereskedni és hozamot elérni. A vádlott pedig azt ígérte a sértetteknek, hogy a befektetésről kapott tanúsítványt egy-két év elteltével a társaság 33 százalékos növelt áron visszavásárolja tőlük - ismertette a főügyész.

A cég azonban semmilyen tevékenységet nem végzett, majd egy idő után a vádlott és osztrák társa az ügyfelek számára elérhetetlenné vált. Az összegyűjtött pénzből a sértettek semmit nem kaptak vissza. Volt, aki 35 ezer, más viszont csaknem 11 millió forintot bízott a vádlottra - közölte Zsíros Zsolt.

A főügyész megjegyezte, a hónapok óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottra az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott osztrák társát még nem fogták el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!