Tűz egy nagykanizsai gyárépületben - FRISSÍTETT

Kék hírek, 2017.06.21

Tűz ütött ki szerdán a GE fényforrás üzletágának nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktárban. Az épületet mindenki elhagyta, nem sérült meg senki. Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője késő délután arról számolt be az MTI-nek, hogy még tartanak az oltási munkálatok.

Tűz ütött ki egy nagykanizsai gyárépületben Több mint ötven tűzoltó dolgozik a helyszínen, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre érkezett egy katasztrófavédelmi mobil labor is.

A 11 ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben kétezer négyzetméteren pusztítottak lángok. Az égő csomagolóanyag miatt a raktárépületben hatalmas füst keletkezett. A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját is biztonságban kivitték - közölte Bangó Szilárd.

A tűz keletkezésekor az épületben mintegy száz ember tartózkodott, mindannyian elhagyták a raktárat.

Az oltáshoz Zalakarosról, Pacsáról, Marcaliból, Keszthelyről, Zalaegerszegről, továbbá Lentiből, Nagyatádról és Kaposvárról is érkeztek tűzoltók.

Bangó Szilárd tájékoztatása szerint az oltási munkák még több órán át eltarthatnak.

A tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A GE kommunikációs osztálya közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a GE fényforrás üzletágának nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktár második emeletén keletkezett a tűz. Az épületet sikeresen kiürítették, nem sérült meg senki. Az üzem környezete nem volt veszélyben.

A GE mindenben együttműködik a hatóságokkal a tűz okainak kivizsgálásában - írták.
(MTI)

Galériánk

Tűz ütött ki egy nagykanizsai gyárépületben Tűz ütött ki egy nagykanizsai gyárépületben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!