Vádemelés javaslat egy új zélandi férfi budapesti halála miatt

Kék hírek, 2017.05.26

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást egy halált okozó testi sértéssel gyanúsított ausztrál férfi ügyében a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

Közleményük szerint H. Johnathan tavaly márciusban Budapesten egy VII. kerületi hostelben összeszólalkozott egy 46 éves új-zélandi férfival. A vita tettlegességig fajult. A gyanú szerint az ausztrál fiatalember többször ököllel ütötte meg az új-zélandit, és a bántalmazást akkor is folytatta, amikor a másik már a földre került. A férfi olyan erővel ütötte vitapartnerét, hogy a saját keze is eltört.

Az új-zélandi férfi halálát másnap délután a hostel egyik alkalmazottja jelentette be. A rendőrök az ausztrál férfit egy budapesti kórházban fogták el, ahova a törött keze miatt ment be.

A BRFK a nyomozást befejezte, és a 27 éves ausztrál férfi ügyében keletkezett iratokat vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségnek - tették hozzá.

A rendőrség közleménye szerint a két külföldi nem ismerte egymást, az ausztrál munkát vállalni jött, az új-zélandi pedig turistaként volt Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!