Választás 2018 - Újra őrizetben Kőrös Gusztáv

Kék hírek, 2018.03.15

Újra őrizetbe vette Kőrös Gusztáv (Minden Szegényért Párt) képviselőjelöltet a Somogy Megyei Főügyészség - közölte Horváth Szilárd főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát. Ezután az ügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanújával - áll a közleményben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerda este újból őrizetbe vették Kőrös Gusztávot - írta a főügyész. Egyrészt a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának, a szökésnek és a bűnismétlésnek veszélye, másrészt felmerült további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja indokolja az őrizetbe vételt - írta.

A gyanú szerint Kőrös Gusztáv - magát hivatalos személynek kiadva - több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében pénzt juttat hivatalos személynek. A gyanúsított így több mint 130 millió forintot szerzett meg a vele kapcsolatban állóktól.

A jelölt jogerős nyilvántartásba vételét követlen azonban megillette őt a mentelmi jog, ezért a Somogy Megyei Főügyészség megszüntette előzetes letartóztatását. Az NVB - következetes gyakorlatát folytatva - szerdán felfüggesztette Kőrös Gusztáv mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Ezt követően vették újból őrizetbe Kőrös Gusztáv képviselőjelöltet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!