Veronai baleset - Az ENSZ-főtitkár is részvétét nyilvánította az elhunytak hozzátartozóinak

Kék hírek, 2017.01.24

Az ENSZ főtitkára is részvétét nyilvánította a veronai magyar buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak és túlélő áldozatoknak.

A magyar ENSZ-misszó New York-i épületében Bogyay Katalin nagykövet és Kumin Ferenc főkonzul kondoleáló könyvet nyitott az olaszországi Veronánál buszbalesetet szenvedettek emlékére. A részvétet nyilvánítók sorában nagykövetek és az amerikai metropolisz közéleti személyiségei mellett szerepelt António Guterres, az ENSZ új főtitkára is.

"Legmélyebb együttérzésem az oly sok ígéretes fiatal életet követelő tragikus buszbaleset áldozatai családtagjainak és barátaiknak. Az Egyesült Nemzetek Szervezete szolidaritását fejezi ki Magyarország népével a szívszorító veszteség feletti gyászában" - olvasható a világszervezet főtitkárának részvétnyilvánításában, amelyet Peter Van Laere protokollfőnök tolmácsolt.

Kondoleáló könyvet nyitott a washingtoni magyar nagykövetség is, ahol - több ország nagykövete mellett - részvétét nyilvánította Melissa Tomala, az amerikai külügyminisztérium Magyarországgal foglalkozó munkatársa és Roger Wicker mississippi szenátor is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!