Veronai baleset - Jótékonysági estet tartanak az áldozatok emlékére

Kék hírek, 2017.03.03

Jótékonysági estet tartanak a januári veronai buszbaleset áldozatainak emlékére a Thália Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A Thália Színház honlapja szerint a jótékonysági estet hétfőn este hat órától tartják a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére, érintettjeinek megsegítésére. A Thália Színház és a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett rendezvényen a támogatói jegyekből befolyt összeget a balesetben érintettek kapják meg.

Az est fővédnökei: Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium intézményvezetője.

A jótékonysági emlékestre támogatói jegyek kaphatók a Thália Színház jegyértékesítő pontjain és online.

Az M1 műsorában Tóth Gábor, a gimnázium igazgatója elmondta: a baleset óta sokan jelentkeztek, hogy valamilyen módon segítenének, köztük sok volt diákjuk is. A volt igazgató ötlete volt, hogy Kiss József Jászai-díjas rendező - aki az iskola százéves évfordulójának rendezvényét is rendezte - segítségével egy jótékonysági rendezvényt szerveznek a volt Szinyeis előadóművészekkel. A rendező segítségével végül 19 darabot választottak ki, amelyekből összeállítják a műsort.

Kiss József, az est művészeti vezetője elmondta: az est előadói valamennyien a Szinyei diákjai voltak, köztük Dolák-Saly Róbert is. A rendező kiemelte: a műsorral szeretnének valamiféle megbékélést, megnyugvást nyújtani, és erősíteni az összetartozás erejét a gyászolókban.

Tóth Gábor, a Szinyei igazgatója azt mondta: a baleset óta még nagyobb az összefogás a diákok, valamint a diákok és a tanárok között is. Próbálnak minél több programot szervezni, emellett pszichológusok még most is rendszeresen tartanak ügyeletet, hogy segítsék a gyermekeket a gyász feldolgozásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!