Veronai baleset - Orvosigazgató: a koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre

Kék hírek, 2017.02.27

A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja - mondta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Veronai baleset - Sajtótájékoztató a Honvédkórházban Tamás Róbert hozzátette ugyanakkor: "ez még nagy optimizmusra nem adhat okot", de bizakodnak, hogy az állapota változni fog.

A kórházban ápolt többi sérült állapotáról elmondta: az égési sérülést szenvedett 50 év körüli nő és férfi állapota stabil, kielégítő. Az orvosigazgató elmondása szerint egy hét, de legkésőbb tíz nap múlva kiderül, mikor mehetnek haza.

A Honvédkórházban ápolt negyedik, súlyos égési sérüléssel ápolt betegről Tamás Róbert azt mondta, az ő állapota is kielégítő, kommunikál, azonban még rengeteg műtét vár rá.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a Honvédkórház mellett a
mentőszolgálatnak, a Belügyminisztériumnak és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a baleset után nyújtott segítségért.

Hozzátette: a biztosítótársaságokkal folyamatosam konzultálnak.

Összegezve a történteket, az államtitkár elmondta, a Veronánál balesetet szenvedett buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenhatan életüket vesztették.

Pintér Lajos veronai tiszteletbeli főkonzul, aki jelen volt a baleset helyszínén és később a kórházban is segítséget nyújtott, úgy fogalmazott, hogy az emberi szolidaritás legfelső foka jelent a veronai orvosok, olasz és magyar civilek, valamint a magyar kormány részéről.

A baleset január 20-án éjjel történt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok utaztak.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Veronai baleset - Sajtótájékoztató a Honvédkórházban Veronai baleset - Sajtótájékoztató a Honvédkórházban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!