Veterán terepjárót foglaltak le a pénzügyőrök Borsodban egy adócsalótól

Kék hírek, 2017.02.17

Milliós értékű veterán terepjárót foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai adótartozás fedezeteként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy adóstól, aki megpróbálta kijátszani a végrehajtókat - közölte Varga Zoltán, a NAV megyei sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a NAV többször is értesítette az adóst tartozásáról, ám miután ő a felszólítások ellenére sem kezdte el a törlesztést, a végrehajtás mellett döntöttek.

Az adós nevén lévő veterán, több millió forintot érő terepjáró lefoglalásáról értesítést is küldtek a tulajdonosnak, aki azonban többször is azt állította a végrehajtóknak, hogy az autót már eladta egy német vevőnek. Az ügyletről azonban semmiféle adásvételi szerződést nem tudott bemutatni.

A NAV munkatársai a legnagyobb autóhirdetési portálon végül megtalálták a rendszám nélküli veterán terepjárót, amelyet egy autókereskedésben az alváz- és motorszáma alapján egyértelműen azonosítottak.

A ritkaságnak számító terepjárót a NAV végrehajtói lefoglalták és árverésre bocsátották, március elejéig lehet licitálni az autóra - közölte Varga Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!