Vihar - Kora hajnalra a korlátozások többségét feloldották a vasútvonalakon

Kék hírek, 2017.10.30

A vihar okozta korlátozások többségét hétfőre virradóra feloldották a vasútvonalakon, a vasúttársaság szakemberei azon dolgoznak, hogy hajnalra lehetőleg mindenhol biztosítsák a menetrend szerinti közlekedést - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint a vasútvonalak többségén eltávolították a kidőlt fákat és megjavították a felsővezetékeket.

Késő éjjel még dolgoztak a Budapest-Cegléd-Szeged vonal Cegléd és Nyársapát közötti szakaszán a leszakadt felsővezeték szerelésén, de hajnalban valószínűleg menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés.

Ugyancsak javították a szakemberek éjjel a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon Martonvásárnál az egyik vágány feletti felsővezetéket, ott egy vágányon biztosított a vonatforgalom, a Mávinform tájékoztatása szerint nem kell jelentős késésekre, fennakadásokra számítani hajnaltól. A vonal Kelenföld-Szabadbattyán közötti szakaszán is feloldották az erős szél miatt dél körül bevezetett sebességkorlátozást.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Tatabánya és Szárliget közötti szakaszán vasárnap estére megjavították a felsővezetéket, ezért éjszaka helyreállt a menetrend, hajnalban pontosan indulhatnak a járatok.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon mindenhol megjavították a vihar által leszaggatott felsővezetékeket, hajnaltól már nem kell fennakadásra számítani.

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon is mindenhol végeztek a leszakadt felsővezetékek javításával, így éjjel egy óra körül helyreállhatott a menetrend, hajnalban korlátozás nélkül indulhat a vonatforgalom.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon is helyreállt a menetrend, hajnalban pontosan indulhatnak a vonatok.

A Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalon, valamint a Szeged-Békéscsaba vonalon éjszaka helyreállt a menetrend, hajnalban már nem várható fennakadás, késés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!