Vihar - További fennakadásokat okoz a szél a vonatközlekedésben

Kék hírek, 2017.10.29

A viharos szél főként a hegyeshalmi, nagykanizsai, pécsi, váci, kelebiai vasútvonalon okoz jelentsős késéseket, de Ausztria és Szlovákia felől a nemzetközi vonatok is akár több órát késve lépik át a határt - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon már szinte teljesen helyreállt a menetrend a kora délutáni helyzethez képest. A vonatok többsége 5-15 perccel hosszabb menetidővel közlekedik, csak néhány vonat esetében lehet ennél hosszabb, 30-60 perces késéssel számolni. Tatabánya és Szárliget között egy vágányon 13 órakor újraindulhatott a vonatforgalom.

A Budapest-Pécs vonalon Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között megindulhatott a vonatforgalom. A késések már csökkentek, 30-60 (egy-két vonatnál 60-90) perccel hosszabb menetidőre lehet számítani, de az elővárosi járatok esetében, Pusztaszabolcs és Budapest között csak 10-30 perc a plusz várakozási idő.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 30-80 perces késésekre lehet számítani késő estig. Rákospalota-Újpest és Fót között megindulhatott a vonatforgalom röviddel 15 óra után, azonban Fótfürdő megállóhelynél faág zuhant a felsővezetékre és kigyulladt, ezért jelenleg Fót és Csomád között szünetel a forgalom.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon a Balaton déli partja felé a távolsági forgalomban a 120-240 percet is elérheti a késés. Az elővárosban sokkal jobb a helyzet, Budapest és Székesfehérvár között 10-30 perccel nőtt a menetidő, fennakadás nincs, azonban a viharos szél miatt sebességkorlátozást vezettek be.

A Székesfehérvár-Szombathely vonalon 10-20 perccel hosszabb eljutási idővel számolhatnak az utasok, a Budapest-Székesfehérvár szakaszon bevezetett sebességkorlátozás miatt.

A kelebiai vonalon Kiskunlacházánál várhatóan 20 óráig tart a felsővezeték helyreállítása, addig Kunszentmiklós-Tass és Délegyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az átszállások miatt 30-60 perces késésekkel lehet számolni.

Késő estére állhat helyre a menetrend a Szeged-Békéscsaba vonalon. Ezen a vonalon 20-60 (egy-két vonat esetén 60-100) perccel nőtt a menetidő, mert Hódmezővásárhely és Kútvölgy állomások között korábban egy fa dőlt a pályára. A fát már eltávolították, így megindulhatott a vonatközlekedés.

Pécsbánya és Áta között egy fa dőlt a sínekre. A fa eltávolításáig szünetel a forgalom, 30-60 perces késés várható néhány vonat esetében.

Ausztria és Szlovákia felől a nemzetközi vonatok a menetrendben tervezettnél 30-120 perccel később lépik át a határt.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy utazás előtt érdemes tájékozódni a menetrendről a MÁV-csoport weboldalán (www.mavcsoport.hu), a Vonatinfó térképén (http://vonatinfo.mav-start.hu/) vagy a Vonatinfo mobiltelefonos alkalmazásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!