Vizsgálat a GYSEV-nél: Répcelak helyett Sárvárra ment a vonat

Kék hírek, 2016.07.27

Vizsgálatot indított a GYSEV, miután szerda reggel a Szombathelyről Budapestre tartó Alpokalja Intercity Répcelak helyett Sárvárra futott be, a rossz irányba közlekedő vonat utasai pedig emiatt 70 perces késéssel jutottak el úti céljukhoz - közölte a nyugat.hu.

A hírportál beszámolója szerint az útiránytól eltérő sárvári vasútállomáson az utasok nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz fél óra várakozás után tájékoztatta őket arról, hogy "technikai probléma adódott". Az IC végül visszaindult Porpácra, majd onnan már a megfelelő irányba folytatta az útját.

A történtekkel kapcsolatban az MTI megkeresésére a GYSEV Zrt. közleményt küldött, amely szerint a szerda reggel 6.50 perckor Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú InterCity vonatot "Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették". A vonat Sárváron visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább.

Az InterCity a téves útirány miatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását.

A cég a kellemetlenségekért az utasok elnézését kérte, és közölte azt is, hogy "amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!