Vonatbaleset Bajorországban, többen meghaltak

Kék hírek, 2016.02.09

Egymásba rohant két személyszállító vonat kedd reggel Bajorországban, a balesetben legkevesebb négyen meghaltak és nagyjából 150-en megsérültek, tízen súlyosan - jelentették helyi források.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan az egyvágányos vonalon.

A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak közöttük.

A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott és felborult.

A halálos áldozatok száma bizonytalan, a szövetségi rendőrség szerint négyen vesztették életüket a balesetben, több médium viszont nyolc halottról ír. A helyzet egyebek között azért nehezen áttekinthető, mert a mentési munkálatokban több szervezet vesz részt, köztük osztrák mentők is.

A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak, és délben sajtótájékoztatón ismerteti a balesetről feltárt adatokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!