Zaklatás miatt elítélt a bíróság egy volt parlamenti képviselőt

Kék hírek, 2018.01.16

Zaklatás vétsége miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság Z. Gy. egykori parlamenti képviselőt - közölte a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Dóczi Márta ismertette: a volt jobbikos országgyűlési képviselő 2017 júniusában szerepelt egy videóban, amelyben több közismert emberrel együtt az igazságos választási rendszer mellett állt ki

Ezután V. T. az egyik közösségi médiumban üzent neki, emiatt Z. Gy. felhívta és a sértett állítása szerint megfenyegette őt, ezért feljelentést tett ellene. A sértett éppen Balassagyarmaton volt, a városi kapitányságon, amikor a képviselő ismét felhívta. V. T. kihangosította a telefonját, így a jegyzőkönyvet felvevő rendőrtiszt is fültanúja volt a beszélgetésnek.

Dóczi Márta elmondta: a bíróság megállapítása szerint az első telefonbeszélgetés során büntetőjogilag releváns kijelentés nem hangzott el, a másodikkal azonban egyértelműen megvalósult a zaklatás vétsége, ezért a bíróság bűnösnek találta a politikust.

Az ítélet nem jogerős, a Z. Gy. és védője felmentésért fellebbezett.

Az MTI úgy tudja, Zagyva György Gyulát ítélte el első fokon a bíróság. Tavaly júniusi sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula és Varga-Bíró Tamás énekes azon különbözött össze, hogy a volt jobbikos képviselő támogatta Gulyás Mártonnak az új választási rendszerért indított mozgalmát, a korábban jobbikos rendezvényeken is fellépő zenész pedig ezt felrótta neki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!