Koronavírus - A Mol-csoport átalakította idei pénzügyi és működési célkitűzéseit

Koronavírus, 2020.04.08

A Mol visszavonja a 2020-ra meghatározott EBIDTA célkitűzését; legalább 25 százalékkal, 1,5 milliárd dollár alá csökkenti beruházási költségeit idén, a nem alapvető beruházásokat pedig elhalasztja, és a helyzet normalizálódásáig visszatartja a 2019-ben keletkezett adózás utáni teljes nyereséget, hogy majd esetleges osztalékként - részben vagy egészben - fizesse ki később.

A Mol-csoport szerdán közölte az MTI-vel, hogy a koronavírus-járvány időtartamával és hatásával összefüggő bizonytalanság és a piaci igények kiszámíthatatlansága miatt átalakította idei pénzügyi és működési célkitűzéseit.

A kialakult helyzetben a Mol elsősorban munkavállalóinak egészségét és biztonságát tartja szem előtt, ezért működését a koronavírus-járvány terjedésének lassításához, termelését pedig a piaci igényekhez igazítja. Példaként említették, hogy a vállalatcsoport több üzemében megkezdte a kéz- és felület-fertőtlenítőszerek gyártását, amelyekből naponta 50 000 litert állít elő. Ezeket a termékeket elsősorban a járványhelyzet elleni védekezésben kulcsszerepet játszó intézmények, szervezetek kapják, másodsorban pedig kereskedelmi forgalomba kerülnek majd.

Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a Mol továbbra is folyamatosan biztosítja az olaj- és vegyipari termékek ellátását a régió valamennyi országa számára.

A közleményben Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója kifejtette, "a Mol már sokszor bizonyította alkalmazkodóképességét; sok megrázó időszakot láttunk és küzdöttünk le a múltban. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk sikeresen működni még a rendkívül bizonytalan külső környezetben is, nagyrészt kiváló minőségű eszközeinknek, rugalmas, integrált üzleti modellünknek, és legfőképp az elkötelezett, magasan képzett munkaerőnknek köszönhetően. A Mol jó állapotban lép be ebbe a nehéz időszakba - és biztos vagyok benne, hogy még erősebben és fontos tanulságokkal fog kijönni belőle" .
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!