Koronavírus - Add tovább! címmel karitatív akciót indított a fővárosi MSZP

Koronavírus, 2020.05.29

Add tovább! címmel akciót indított a fővárosi MSZP, hogy a koronavírus-járvány alatt felhalmozott, majd feleslegessé vált tartós élelmiszereket eljutassák a rászorulóknak.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere pénteken az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón közölte, a koronavírus-járványra felkészülve sokan feltöltötték a háztartásukat tartós élelmiszerrel, higiéniai termékekkel.

Hozzátette: sokan nagyon túlvásárolták magukat, de szerencsére nem volt áruhiány a járvány alatt. Hogy a sok-sok tonna élelmiszer ne vesszen kárba, azt kezdeményezik, a családok a feleslegessé vált élelmiszert juttassák el az arra rászorulóknak - mondta.

A fővárosi képviselő elmondta, ezt meg lehet tenni közvetlenül, illetve el lehet vinni azokhoz az önkormányzatokhoz, a fővároshoz, a II., a XIII., a XIV. és a XIX. kerülethez, amelyek részt vesznek az akcióban.

Kérte azok jelentkezését is, akik például adománygyűjtő pontként saját fodrászüzletüket ajánlják fel.

Jelezte, a kezdeményezéssel megkereste az Oltalom Karitatív Egyesületet, a baptistákat, a Máltai Szeretetszolgálatot és a vöröskeresztet is, hogy segítsék az adományok célba juttatását.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes értékelése szerint az elmúlt, nehéz hónapokban a budapestiek példát mutattak szolidaritásból. Fontosnak nevezte és támogatásáról biztosította azokat, akik továbbra is önkéntesként segítik a nehéz helyzetben lévő embereket.

Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármester azt mondta, arra kérnek mindenkit, hogy a hozzá legközelebb álló karitatív szervezetnél, rászoruló családnál, vagy a tartósélelmiszer-gyűjtő pontokon adja le azokat az élelmiszereket, amelyekről tudja, nem fogja szavatossági ideje előtt felhasználni.

Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke megköszönve a kezdeményezést azt mondta, jobb adni, mint kapni. Örömöt él át az ember, ha csak a feleslegéből ad azoknak, akik rászorulnak - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!