Koronavírus - Az EU szigorúbb intézkedéseket sürget a járvány második hullámának megfékezésére

Koronavírus, 2020.09.24

Az Európai Bizottság szerdán felszólította az uniós tagállamokat, azonnal vezessenek be szigorúbb korlátozó intézkedéseket, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány második hullámát.

Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos kijelentette, hogy az új fertőzöttek száma masszívan nő az EU-ban, így a tagországoknak további és azonnali korlátozó intézkedéseket kell bevezetniük, és szigorúan kell ügyelniük azok betartatására.

"Ez lehet az utolsó esélyünk, hogy elejét vegyük a tavaszi állapotok megismétlődésének" - hangsúlyozta.

Fontosnak nevezte továbbá, hogy a 27 tagállam összehangoltan vezessen be korlátozásokat, és ne oldja fel azokat korán, mivel "a vírus terjedésének felgyorsulása azt jelzi, hogy az intézkedések vagy nem voltak hatékonyak, vagy pedig nem hajtották végre őket a megfelelő módon."

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a nemzeti kormányoknak fel kell lépniük a járvánnyal kapcsolatos álinformációk és összeesküvés-elméletek ellen.

A kormányoknak emellett minél hamarabb kell cselekedniük, hogy elkerüljék a teljes lezárásokat, mivel azok "csak károkat okoznak a gazdaságnak és rossz hatással vannak a lakosság mentális egészségére is".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!