Koronavírus - Az önkormányzatok azonnali támogatását kéri az MKKSZ a belügyminisztertől

Koronavírus, 2020.05.29

Levélben kéri a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy kezdeményezzen azonnali egyeztetéseket az önkormányzatok támogatásáért.

A levélben az áll: az önkormányzatok a veszélyhelyzet idején azonnal léptek, külön intézkedéseikkel hozzájárultak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásához, segítették a lakosságot, kiemelten az idősebb korosztályt, az ellátásra szorultakat és az alacsony jövedelműeket.

A kormányzati intézkedések - például a gépjárműadó megvonása, a parkolási díj megszüntetése - azonban az önkormányzati bevételek csökkentéséhez vezettek. Ez a védekezési költségekkel együtt veszélyezteti az önkormányzati dolgozók munkahelyét - írták.

Kiemelték: az önkormányzatok gyors, azonnali támogatására azért van szükség, hogy ne kerüljenek csődhelyzetbe, megtarthassák szakembereiket a jelenlegi létszámban és bérszinten, továbbra is elláthassák feladataikat, valamint hogy a járvány második hulláma esetén ismét megakadályozhassák a vírus terjedését.

A szakszervezet a levélben többi között arra tett javaslatot, hogy a kormány biztosítsa a gépjárműadó második féléves összegét, költségvetési támogatással segítse a munkahelyek védelmét, a dolgozók bérezését, és finanszírozza a járvány elleni védekezés költségeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!