Koronavírus - Birx: a járvány az amerikai középnyugati államokban lángol fel

Koronavírus, 2020.07.30

A koronavírus-járvány az amerikai középnyugati államokban lángol fel a következő hetekben - közölte Deborah Birx, a Fehér Ház járványügyi tanácsadó csoportjának tagja a Fox televízióban csütörtökön.

Birx doktornő szerint a járvány az elkövetkező hetekben várhatóan Tennessee államban, Kentuckyban, Missouriban, Kansasben, Nebraskában és Ohióban követeli majd a legtöbb áldozatot. Ennek okát a nyári vakációzásban és a megélénkült utazásokban jelölte meg.

Csütörtökön a legtöbb újonnan diagnosztizált fertőzést Arizonából és Floridából jelentették. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint Floridában 9956 új fertőzöttet regisztráltak szerda estétől csütörtök délutánig, és ezzel az államban több mint 461 ezerre emelkedett a járvány kezdete óta diagnosztizált fertőzöttek száma. Az Egyesült Államokban a legtöbb fertőzöttet a nyugati parti Kaliforniában tartják számon.

A koronavírus okozta Covid-19-ben elhunyt Herman Cain republikánus üzletember és politikus, aki 2012-ben szállt versenybe pártja elnökjelöltségéért.

A 74 éves politikus visszautasította a maszk viselését. A fertőzést június végén diagnosztizálták nála, nem sokkal azt követően, hogy részt vett Donald Trump elnök oklahomai kampányrendezvényén. A halálát bejelentő közlemény szerint napok óta kómában feküdt egy atlantai kórházban.

A The New York Times című napilap összeállítása szerint a koronavírus nagyon gyorsan terjed azokban a tagállamokban, ahol különösen kiélezett küzdelem várható a novemberi választásokon. A lap szerint Florida mellett Arizonáról, Észak-Karolináról, Wisconsinról, az úgynevezett "csatatér" államokról van szó. Ezekben az államokban általában az éppen aktuális politikai helyzet határozza meg a választói akaratot.

Az Amerikai Orvosszövetség (JAMA) akadémiai folyóirata csütörtökön tanulmányt jelentetett meg arról, hogy a fertőzés a gyerekeket érintheti a legerőteljesebben. A tanulmány - Chicagóban és környékén végzett kísérletek és felmérések alapján - arra a következtetésre jutott, hogy az ötévesnél fiatalabb gyerekek szervezetében, elsősorban a felső légutakban, százszor több vírus telepszik meg, mint a felnőttekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!