Koronavírus - DK: a kormány a járvány és a válság felett is elveszítette az irányítást

Koronavírus, 2020.09.18

Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány mind a járvány, mind a válságkezelés felett elveszítette az irányítást - jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs pénteki, online sajtótájékoztatóján a kormányfőnek a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavaira reagált.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot. A kormány kudarcot vallott az egészségügy felkészítésében, ugyanis "tíz év rombolását" nem lehet néhány hónap alatt helyrehozni - mondta a szóvivő. Hozzátette, a miniszterelnök a válságkezelésben is kudarcot vallott, mert az állításaival ellentétben az állásukat az elmúlt hónapokban elveszítők száma még a legóvatosabb becslések szerint is elérte a kétszázezret.

Orbán Viktort az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásakor az ügyeletes orvos szembesítette a valósággal, amikor elmondta, hogy eddig sem a lélegeztetőgépek hiányoztak, hanem azok az emberek, akik működtetni tudják ezeket - jelentette ki Barkóczi Balázs. A kormány és a valóság közötti szakadék minden kérdésben ekkora - nyomatékosította a DK véleményét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!