Koronavírus - DK: az MMA támogassa a nehéz helyzetbe került művészeket!

Koronavírus, 2020.05.23

A Demokratikus Koalíció levélben fordult a Magyar Művészeti Akadémiához (MMA), kérve, hogy nyújtson azonnali támogatást a koronavírus-járvány miatt kilátástalan helyzetbe került színészeknek, zenészeknek, táncosoknak és más művészeknek - mondta Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt alelnöke, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

A politikus kifejtette, hiába oldották fel a kijárási korlátozásokat, a két hónapja munka nélkül maradt művészek még jó darabig nem számíthatnak új bevételekre, mivel a koncertekkel, színházi és más előadásokkal egyelőre várni kell.

Kijelentette, a Fidesz által alapított és tízmilliárd forintból működő MMA "tetszhalott állapotban sunnyog" és egyetlen forinttal sem támogatja a művészeket, miközben a hasonló nyugati-európai köztestületek azonnali, vissza nem térítendő támogatásokat nyújtanak.

Gy. Németh Erzsébet közölte, levelében választ vár arra, miért maradt tétlen az MMA ebben az ügyben, és a művészek támogatásának elmaradása esetén mi értelme van a működésüknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!