Koronavírus - DK: Orbán ne zsarolja az EU-t!

Koronavírus, 2020.07.10

Zsarolással vádolja Orbán Viktor miniszterelnököt a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére tervezett európai uniós hitelfelvétel kapcsán a DK, az ellenzéki párt nem fogja megszavazni a kormánynak az ügyben felhatalmazást adó országgyűlési határozati javaslatot.

Dobrev Klára, az Európai Parlament (EP) DK-s alelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a jövő héten a parlament rendkívüli ülésen tárgyal arról, támogatja-e az Európai Unió (EU) azon tervét, hogy hitelt vegyen fel a járvány miatti kárenyhítésre.

Szavai szerint Orbán Viktor zsarolni próbálja az EU-t, amikor megszavaztatja az Országgyűléssel, hogy csak akkor indulhasson el a gazdasági mentőcsomag, ha azonnal leállítják a Magyarországgal szemben kezdett, hetes cikk szerinti eljárást és a kifizetéseket nem kötik jogállami normákhoz.

A miniszterelnök azt akarja, hogy az európai kisvállalkozók és munkanélküliek addig ne kapjanak uniós támogatást, addig ne fordítsanak pénzt a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésére, amíg az EU nem biztosítja neki, hogy "szabadon garázdálkodhat továbbra is" az európai uniós pénzekkel - jelentette ki Dobrev Klára. Hozzátette, ezért a DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott kormánypárti határozati javaslatra, egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!