Koronavírus - Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában

Koronavírus, 2020.07.29

Az elmúlt 24 órában 173 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában, a legtöbben Bécsben (81 fő) kapták el a fertőzést az osztrák Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint.

Eddig 20 850 ember koronavírus-tesztje lett pozitív Ausztriában. Közülük 716-an haltak bele a fertőzés okozta betegségbe, 18 528-an meggyógyultak.

Tirol tartományban kedd óta 27 új esetet regisztráltak, ezek közül öten egy cirkuszban kialakult fertőzési gócpontban kapták meg a fertőzést.

A kormány úgy döntött, hogy októbertől további hat hónapon át támogatja azokat a cégeket, amelyek lehetővé teszik a részmunkaidős foglalkoztatást munkavállalóik számára, ahelyett, hogy elbocsátanák őket.

Christine Aschbacher munkaügyi miniszter ismertette: létrehoznak egy alapot, és annak segítségével legfeljebb százezer ember képzését, illetve továbbképzését tudják biztosítani.

Ezzel együtt különös hangsúlyt helyeztek a nők esélyeinek növelésére - tette hozzá.

Wolfgang Katzian, az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) vezetője "sikertörténetnek" nevezte a részmunkaidős foglalkoztatást, mivel annak segítségével számos munkahelyet mentettek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!