Koronavírus - Jelentősen csökkent az elhunytak száma Belgiumban

Koronavírus, 2020.05.22

Jelentősen, az elmúlt napokban regisztrált esetek csaknem felére, 26-ra csökkent a koronavírus által okozott megbetegedés következtében az elmúlt 24 órában elhunytak száma Belgiumban. Hollandia ugyancsak a vírus okozta halálesetek számának drasztikus csökkenésről adott hírt pénteken. Luxemburgban napok óta egyetlen ember sem vált a járvány áldozatává.

A belga közegészségügyi szolgálat pénteki tájékoztatása szerint a járvány belgiumi megjelenése óta 9212 ember hunyt el a betegségben.

Az újonnan fertőzöttek száma a hét elején jelentett 200 alatti esetekhez képest enyhe emelkedést mutatva 276-ra emelkedett. Ezzel ez idáig 56 511 ember esetében mutatták ki a kórokozó jelenlétét az országban. Kórházakban 1415 embert ápolnak, közülük 268-an részesülnek intenzív ellátásban. Mindkét mutató csökkenő tendenciát mutat - közölték.

Hollandiában a helyi közegészségügyi intézet (RIVM) péntek délután szintén a járvány következtében elhunytak átlagos számának csökkenéséről tájékoztatott. A holland statisztika szerint az előző héten 2850 haláleset történt az országban, ami körülbelül 200-kal kevesebb a megelőző évek azonos időszakában feljegyzet adatoknál. A szakhatóság beszámolója szerint két hete még közel 90, a múlt hét folyamán átlagosan 50, a hét elején bekövetkezett mintegy 25 halálesethez képest az elmúlt 24 órában 13-an haltak meg a koronavírushoz köthetően. Az fertőzéssel frissen regisztráltak száma átlagosnak mondható, az elmúlt egynapban 188 ember esetében volt pozitív a vírusteszt eredménye, ezzel ez idáig 44 888 embernél mutatták ki a kórokozó jelenlétét az országban.

A holland sajtó tájékoztatása szerint az ország keleti felében fekvő Groenlo városának egyik vágóhídjának mintegy 600 dolgozója közül 45-nél mutatták ki a koronavírust. Az illetékes hatóságok a német határ közelében található húsfeldolgozó valamennyi munkavállalóját két hetes karanténra kötelezte.

A luxemburgi egészségügyi minisztérium az elmúlt napokban nem jelentett a járványhoz köthető egyetlen halálesetet sem, a héten két ember hunyt el a betegségben. A hét elején közölt 13 új esethez képest pénteken 9 ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét a nagyhercegségben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!