Koronavírus - Jobbik: segítse a kormány a közúti fuvarozókat

Koronavírus, 2020.04.04

Hallja meg a kormány a közúti fuvarozók érdekképviseleteinek kérését és támogassa a szektort, piacot és munkahelyeket védve meg ezzel - mondta szombati online sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: a hazai áruszállítás kétharmada közúton zajlik, az ágazat "lélegeztetőgépen tartja az országot" az ellátás biztosításával, így nemzetgazdasági érdek, hogy ez a rendszer ne sérüljön.

Hozzátette, a környező országok mindegyike lépett már saját fuvarozóinak támogatása érdekében, versenyelőnybe hozva ezeket a cégeket a magyar piacon is.

Azt is szorgalmazta, hogy a fuvarozókat nyilvánítsák közfeladatot ellátó személyeknek, a határokon pedig biztosítsanak nekik ingyenes koronavírus-gyorstesztet.

A Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter által a nap folyamán bejelentett 1345 milliárdos akciótervről szólva a jobbikos politikus kifogásolta, hogy a kormányzat nem áll el a Budapest-Belgrád vasútvonal összességében ezermilliárd forintos felújításától.

Óriási az aránytalanság: egyfelől ezermilliárd forint erre az "őrült projektre", másfelől hetvenmilliárd forint azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a koronavírus-járvány elleni harc frontvonalában küzdenek, és adott esetben az életüket kockáztatják azért, hogy magyar honfitársainkat meg tudják menteni - tette hozzá.

Ander Balázs azt is kifogásolta, hogy az akcióterv csupán 55 milliárd forintnyi terhet róna a bankokra, amelyek korábban családok tízezreit tették földönfutóvá, juttatták koldusbotra, például "a devizahiteles csalásokkal".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!