Koronavírus - Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Koronavírus, 2020.03.27

Vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány - hangoztatta pénteki online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Orbán Viktor és a Fidesz szerinte egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.

Azt állították, hogy korlátlan ideig tartó teljhatalom kell Orbán Viktornak, különben nem tudják meghosszabbítani a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges rendeleteket - fogalmazott. Hozzátette: csütörtökön a kormány és az országos tisztifőorvos már a koronavírus-törvény parlamenti elfogadása előtt meg tudott hozni minden szükséges intézkedést, ami azt mutatja, hogy ezek a lépések megtehetőek a "teljhatalomtörvény" nélkül is.

Szilágyi György szerint csütörtökön az is bebizonyosodott, hogy ebben a válságos helyzetben, amikor életek múlnak a kormány intézkedésein, "nem az emberek védelme, nem Magyarország védelme, hanem a politikai haszonszerzés, csak a hatalom érdekli" a kabinetet.

Az az ember, aki politikai haszonszerzésre használ ki egy ilyen súlyos állapotot, nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen - jelentette ki Orbán Viktorról, hozzátéve, mindeközben a kormány két alatt végigvitt egy "piszkos üzletet", a Mátrai Erőmű megvásárlását.

Szilágyi György hangsúlyozta: minden védelmi intézkedést pártolnak, de nem támogatják, hogy "Orbán Viktor királyi magasságokba emelkedve teljhatalmat kapjon az ország felett".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!