Koronavírus - Meghalt 11 beteg és 2863-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Koronavírus, 2020.05.01

Meghalt 11 krónikus beteg, 88-cal 2863-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.

Covid-19-20200501 A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 323-ra emelkedett. 609-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Jelenleg 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 384-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 76 331.

Kiemelték: a járvány továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1408 ember) és Pest megyében (380) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (296), Komárom-Esztergom megye (110), Zala megye (108), Csongrád megye (97) és Győr-Moson-Sopron megye (78).

Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.
(MTI)

Címkék

Koronavírus Covid-19 SARS-CoV2
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!