Koronavírus - Meghalt egy beteg, huszonkettővel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Koronavírus, 2020.07.18

Elhunyt egy beteg és huszonkettővel, 4315-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

Covid-19-20200718 A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. A halottak száma 596, 3222-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 497. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 4953-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 305 133.

Kiemelték: a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük - írták. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz - tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, valamint továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. A kormány ugyancsak a járvány fellángolásának elkerüléséért úgy döntött, hogy nem tartja meg az augusztus 20-ai központi rendezvényeket és a tűzijátékot sem - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2009) és Pest megyében (651) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (130), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).
(MTI)

Címkék

Koronavírus Covid19 SARS-COV2
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!