Koronavírus - MSZP: a kormány tegye biztonságossá az idősotthonokat!

Koronavírus, 2020.07.26

Az MSZP felszólította a kormányt vasárnap, hogy teljes körűen mérje fel és tegye biztonságossá az összes bentlakásos idősotthont a koronavírus-járvány második hulláma előtt.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnap a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján közölte: sok várólistán szereplő idős ember a koronavírus miatt nem mer idősek otthonába vonulni, pedig - tette hozzá - kiderült, hogy elsősorban nem ezek az intézmények, hanem a kórházak voltak a járvány gócpontjai.

Minden idősotthont el kell látni megfelelő védőfelszereléssel, az ott dolgozókat pedig anyagilag is meg kell becsülni - mondta az MSZP politikusa, aki ismételten arra kérte a kabinetet, hogy a szociális ágazatban dolgozóknak is folyósítsa az egészségügyben kifizetett 500 ezer forintos többletjuttatást.

Korózs Lajos úgy fogalmazott, a szociális dolgozók nem megfelelő bérezése miatt "tragikus" az ágazat utánpótlása, amit az is mutat, hogy 2010 óta megfeleződött az erre a szakirányra jelentkezők száma, a korábban felvett több mint 700 diák helyett most mindössze 400-an kezdik meg felsőoktatási képzésüket ezen a területen.

Az ellenzéki képviselő szerint ezen a helyzeten az javíthatna, ha a kormány új ösztöndíjprogrammal vonzóbbá tenné a szociális ágazatot a fiatalok előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!