Koronavírus - MSZP: elhárult az akadály a kórházi fertőzések kivizsgálása elől

Koronavírus, 2020.05.24

Az MSZP szerint elhárult az akadály a tömeges kórházi koronavírus-fertőzések kivizsgálása elől - mondta a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos úgy fogalmazott, továbbra sem nyugszanak a kedélyek a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult járványhelyzet ügyében, ezért azt várják, hogy az ott történtetről az emberi erőforrások minisztere is tájékoztatást ad majd a népjóléti bizottság hétfői ülésén.

A MSZP képviselője megerősítette, továbbra is úgy gondolják, hogy Kásler Miklósnak le kellene mondania, mivel személyes felelősség terheli az egészségügy alulfinanszírozottsága, az ágazatban dolgozók alacsony fizetése, a kórházi ágyak járvány alatti kiürítése, az alapellátás leállítása és az orvosi beavatkozások elhalasztása miatt.

Az egészségügyért is felelős miniszternek emellett azért is le kellene mondania, mert őt már a miniszterelnök sem veszi komolyan és nem hívja meg azokra a tárgyalásokra, ahol az egészségügy jövője dől el - tette hozzá Korózs Lajos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!