Koronavírus - MSZP: vizsgálja parlamenti bizottság a kormány intézkedéseit!

Koronavírus, 2020.06.27

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja a kormány a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos döntéseit - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus életbevágóan fontosnak nevezte egy ilyen testület felállítását, amelynek szerinte vizsgálnia kellene az egészségügyi alapellátás részleges leállását, a kórházi ágyak felszabadítását, a "kórházak gócponttá válását", a védekezésre szolgáló eszközök késését, valamint a 300 milliárd forintos gépbeszerzést.

Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta, amennyiben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere biztos a dolgában, akkor támogatja a bizottság létrehozását és annak ülésein megjelenik.

Szólt arról is, az egészségügy általános állapotát tartják felelősnek a koronavírus-járvány alatt agyhártyagyulladásban elhunyt 33 éves esztergomi édesanya és a 41 évesen életét vesztő betegápoló édesapa ügyeiben.

Az MSZP képviselője úgy fogalmazott, "áljelentések" helyett olyan valódi vizsgálatokra van szükség, amelyeknek következményei is vannak. Bangóné Borbély Ildikó egyebek mellett rákérdezett arra: az esztergomi édesanya esetében történt-e a büntetőfeljelentés azt követően, hogy az ügyében készült jelentés szakmai és dokumentációs hibákat állapított meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!