Koronavírus - Szakértő: gazdasági érdekek miatt Trump sokáig bagatellizálta a járványt

Koronavírus, 2020.07.04

Gazdasági érdekek miatt hosszú ideig bagatellizálta a koronavírus-járvány súlyosságát Donald Trump amerikai elnök - vélekedett Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elképzelhetőnek tartja, hogy az elnök más intézkedéseket hozott volna, ha nem idén lennének a választások. Donald Trump érdeke a választások miatt az, hogy minél hamarabb csökkentse a munkanélküliséget, és beindítsa a gazdaságot, ezt viszont nem lehet megtenni kijárási tilalom és távolságtartás mellett - mondta.

Hozzátette: a járvány miatt 40 millió ember vesztette el munkahelyét, ami arányaiban rosszabb, mint ami az 1929-es nagy gazdasági világválság idején történt.

Magyarics Tamás a zavargásokkal kapcsolatban azt mondta: sokan azt gondolják, ha nem Donald Trump lenne az elnök, nem lenne ennyire súlyos a helyzet, pedig Barack Obama elnöksége alatt is előfordultak rendőri atrocitások.

A szakértő azt érthetőnek tartja, hogy Mississippi állam zászlajából kiveszik a konföderációs részt, de például azt nem, hogy olyan tiszteletesek szobrát döntik le, akik a rabszolgaság ellen harcoltak, vagy hogy Kaliforniában átnevezik a John Wayne Repülőteret a színész egy rasszista kijelentése miatt. Szerinte ennek hátterében az áll, hogy az elmúlt 30-40 évben a főiskolákon, egyetemeken főleg "progresszív, liberális elkötelezettségű oktatók megpróbálták deheroizálni az amerikai történelmet".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!