Koronavírus/Európai Szuperkupa - Az MLSZ elnökéhez fordult az MSZP képviselője

Koronavírus, 2020.09.16

A jövő csütörtöki, budapesti Bayern München-Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzés ügyében Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökéhez fordult Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán.

Az ellenzéki képviselő az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, maga az Európai Labdarúgó-szövetség (angol rövidítéssel: UEFA) nevezi emberkísérletnek a jövő heti meccset, amelyet az Orbán-kormány beleegyezésével rendeznek meg.

Emlékeztetett arra, az MSZP a járványhelyzet miatt több hete követeli, hogy nézők nélkül rendezzék meg a mérkőzését, de az UEFA és az MLSZ is hajthatatlan.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, írásban kérdezi Csányi Sándortól, egyetért-e egy olyan rendezvény megszervezésével, amelyen a magyar embereket és a külföldi szurkolókat is emberkísérletnek vetik alá.

Az országgyűlési képviselő tájékoztatást vár az MLSZ-elnöktől a biztonsági intézkedésekről. Biztonságban lesz-e a 20 ezer néző? Biztonságban lesznek-e a meccs után a magyar állampolgárok? Vállalja-e a felelősséget, ha mérkőzésen kapja el valaki a koronavírust, megbetegszik és meghal? - sorolta a Csányi Sándornak címzett kérdéseit.

Az MSZP-s politikus továbbra is sürgette a tömeges, ingyenes tesztelést a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében. A maszkhasználat elmaradása miatt befolyó bírságot is fordítsák erre a célra! - javasolta.

Kitért arra is, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság idei, 93 milliárd forintos költségvetését a kormány megemeli 10 milliárd forinttal 103 milliárd forintra. Szerinte 10 milliárd forint több százezer magyar állampolgár ingyenes koronavírus-tesztjére lenne elegendő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!