Most a koronavírusra keresnek rá a legtöbben

Koronavírus, 2020.03.25

Talán senkinek sem okozunk meglepetést azzal, hogy elmondjuk jelen pillanatban a koronavírus szóra keresnek rá a legtöbben Magyarországon.

Google logó A Google keresője exponenciális növekedést mutat a koronavírus szóval összefüggésben, ami nem csoda, hiszen a világjárvány érdekli most a legjobban az embereket, jelentős hatással van mindannyiunk életére. A trendekből jól látszik, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben janár elején indult meg a növekedés, amelyek jelenleg elképesztő magasságokba jutottak. A koronavírus kifejezés toronymagasan vezet, még olyan kulcsszavak előtt is, mint a szinte mindenki által használt Facebook. Szinte a világ minden részén hatalmas netes forgalmat generál a koronavírus kifejezés, az Egyesült Államokban sajnos a munkanélküliségre is sokan rákerestek az emberek, hiszen ahogyan Magyarországon, úgy az USA-ban is könnyen a padlóra kerülhet a turizmus, a vendéglátó és a szolgáltató ipar, valamint a termelő gyárak is.  

A statisztikákból az is kiderült, hogy az egyik legfelkapottabb oldal jelenleg a Magyarország Kormánya által indított hivatalos tájékoztató portál, a koronavirus.gov.hu. Ugyanakkor az is látszik, hogy nagyon sokan otthon próbálják meg átvészelni a vészterhes időket, hiszen a kovász készítés tudománya is reneszánszát éli. Újra divat lett a kovászos kenyér készítése, ami nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, sok türelmet igényel, amíg a kovászkánk napról-napra megerősödik. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a Google Classroomról sem, hiszen a virtuális tanterem óriási segítség a jelenlegi helyzetben, hiszen Magyarország áttért a távoktatásra, miután bezárták az iskolákat, erre is rengetegen kerestek rá.

Szintén most lett felkapott keresés a Hungexpo is, hiszen a cég a legmodernebb, 9000 nm2-es kiállítási csarnokát, a G pavilont ajánlotta fel gyógyászati célokra. Amint azt Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője elmondta, itt egyelőre 330 beteg kiszolgálására alkalmas mobil kórházat rendeztek be, ha esetleg szükség lenne rá, még bővíthető is.

Szintén sokakat érdekelt még Rudolf Péter is, akit most neveztek ki a Vígszínház élére, valamint a 2020-as Tokiói Olimpia, amelyet Japán rövid vívódás után egy évvel elhalasztani kényszerült, miután több nemzet is jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt nem kívánja rajta indítani sportolóit.

Ezeknek az adatoknak a tükrében milyen békésnek tekinthető a 2019-es év, amikor a magyarok az önkormányzati választásra, a Csernobil című sorozatra, a Női kézilabda-világbajnokságra, a csirkemell receptjére vagy éppen a Joker című filmre voltak leginkább kíváncsiak.
(Webrádió)

Címkék

Koronavírus Google Google Trends
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!